Német vagyonkezelő vette meg az Eiffel Square irodaházat

A KGAL Group német vagyonkezelő-társaság vásárolta meg a Budapest belvárosában található Eiffel Square irodaházat az Europa Capitaltól - közölte a tranzakcióban közreműködő jogi tanácsadó, a Dentons az MTI-vel kedden.

Az Eiffel Square 23 500 négyzetméter alapterületű, kiemelt irodai ingatlan a Nyugati Pályaudvar szomszédságában. A komplexumban 18 500 négyzetméteren irodák, 2100 négyzetméteren kiskereskedelmi egységek, 1700 négyzetméteren pedig éttermek találhatók. "Az Eiffel Square megvásárlásával a KGAL következetesen tovább bővíti európai ingatlan-portfólióját" - mondta Gert Waltenbauer, a KGAL Group vezérigazgatója a közlemény szerint.

A KGAL 1968 óta hoz létre és kezel hosszú távú eszközalapokat. A társaság szolgáltatásportfoliója kiterjed az alapok megtervezésére és kezelésére intézményi befektetők számára.  2015 decemberében a KGAL Group 21,7 milliárd euró értékű befektetést kezelt, jelenleg 99 ezer befektető tőkéjét kezeli  - beleértve a többszörös jegyzéseket is - 116 aktív alapban. A befektetők 7,3 milliárd euró tőkét fektettek be ezekbe a KGAL által kezelt aktív alapokba. A KGAL Group 337 munkavállalót foglalkoztat.